Ann Driesen 3.png
Ann Driesen 1.jpg

In 2016 ging ik door een heel moeilijke periode in mijn leven. Hierdoor merkte ik dat het tijd was voor verandering. Door zelf een hele weg af te leggen om mezelf terug te vinden, om te leren omgaan met mijn HSP en terug sterk in het leven te staan, begon het besef te groeien om anderen ook te helpen met mijn expertise. Al van kleins af aan, voel ik emoties en spanningen bij anderen aan en help ik hen hiermee omgaan. Anderen helpen lijkt wel in mijn bloed te zitten: het voelt heel natuurlijk aan en het geeft me ook enorm veel voldoening.


Ik ben sinds 2018 gestart met mijn praktijk als HSP coach en vind het nog elke dag geweldig om mensen te kunnen begeleiden in hun zoektocht. Elk traject is uiteraard anders. We gaan wel vaak aan de slag met een persoonlijk boekje, waarin je vanalles kan noteren dat belangrijk is. Je krijgt dus concrete opdrachten mee om over na te denken. Ik maak het proces graag visueel omdat dit vaak beter blijft hangen.
 

Door mijn leergierig karakter heb ik ook al verschillende opleidingen gevolgd. Hier vind je een beknopt overzicht van de meest relevante studies:  
-    Bachelor secundair onderwijs
-    Master HSP coach
-    Positieve psychologie
-    Individuele en familieopstellingen
-    ACT (nog in opleiding)
-    Opleiding tot traumatherapeut (nog in opleiding)

Wat zijn mijn 5 belangrijkste talenten als coach?

 • Vertrouweling: De mensen die bij me komen voelen zich vaak meteen op hun gemak. Ze voelen dat het veilig is om hun verhaal aan mij te vertellen. In dit gesprek geef ik hen ook de volle aandacht en het enige dat dan belangrijk voor me is, is de persoon en haar verhaal. Ik kan me inleven in het verhaal en maak zo een diep contact met de verteller. 

 • Sfeervoeler: Ik voel meestal aan wat de mensen rondom mij nodig hebben om zich op hun gemak te voelen. Ik doe dan ook graag kleine dingen om het mensen naar hun zin te maken. Ik maak graag even tijd voor hen, ik schenk hen een vriendelijke lach, een knuffel, een knipoog, een schouderklopje,... het zit in die kleine dingen. 

 • Groeimotor: Ik krijg er energie van als ik anderen kan helpen met hun persoonlijke groei. Ik hou er van om hen telkens kleine stapjes te zien zetten, die later net de grote stappen bleken te zijn. Bij elke stap sta ik te juichen aan de zijlijn. Ik reik mensen graag tools aan waarmee ze verder kunnen in hun dagelijkse leven.

 • Zinzoeker: Waarden en normen zijn belangrijk in mijn leven. Ik vind het belangrijk om hier trouw aan te blijven en ze met anderen te delen. Ik zoek graag samen met jou naar de zin in je leven, waar jij voor staat en wat jij wil uitdragen.

 • Ideeënfontein: Ik ben goed in het verbinden van dingen die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben. Ik zie de verbanden snel en kan je hiermee helpen om je terug in je kracht te zetten.

Welke successen heb ik al geboekt door gebruik te maken van mijn eigen coachingstechnieken? 

 • Ik sta rustiger in het leven, alles moet niet nu meteen en/of door mij gedaan worden. Wat blijft liggen, blijft liggen en wanneer ik tijd heb zal ik er met goede moed invliegen. 

 • Ik kan makkelijker dingen loslaten en beter relativeren.

 • Perfectionisme bestaat niet, goed is goed genoeg.

 • Ik durf mijn grenzen aangeven en kan luisteren naar mijn lichaam. 

 • Mijn glas is voortaan halfvol en niet halfleeg. Ik sta veel positiever in het leven. 

 • Meer uit mijn comfortzone komen, want daar schuilen de mooiste dingen.

 

Wie kan er een beroep doen op mijn aanbod?  

 • Mensen die heel plichtbewust in het leven staan, die zichzelf enorm veel druk opleggen en die graag de boog wat minder gespannen hebben staan. 

 • Gevoelige mensen die zichzelf een beetje kwijt zijn in de drukte van onze huidige maatschappij en die zichzelf willen terugvinden, die tools nodig hebben om met hun gevoeligheid om te kunnen gaan.

 • Mensen die voor zichzelf willen leren opkomen en grenzen willen stellen.

 • Mensen die zichzelf kwijt zijn en zichzelf terug willen ontdekken. Houden van jezelf is een primaire taak.

 • Mensen met een negatieve mindset die terug positief in het leven willen staan. 

 

Wanneer is voor mij een coaching geslaagd? 

 • Wanneer je met waardevolle inzichten en nieuwe tools naar buiten gaat en niet kan wachten om deze om te zetten in de praktijk.

 • Wanneer ik merk dat je meer zelfvertrouwen krijgt, stap voor stap.

 • Wanneer je de volgende keer binnenkomt met een glimlach en je vertelt over de successen die je behaald hebt, hoe klein ook. 

VOLG MIJ

 • Facebook

Hallo, ik ben Ann Driesen en ik ben HSP coach. HSP staat voor ‘Highly Sensitive Person’ dus ik begeleid vrouwen met hoogsensitiviteit. Ik ben gelukkig getrouwd en mama van 3 geweldige kids. Ik ben zelf een hoogsensitief persoon en hierdoor is het niet altijd gemakkelijk om mee te gaan in de ratrace van onze drukke maatschappij. Vandaar dat ik bewust in het leven wil staan en tijd neem voor mezelf en mijn gezin. Ik hou van wandelingen in de natuur. Hier kan ik mezelf helemaal ontprikkelen en terug opladen. 


Ik ben ook enorm leergierig dus ik lees erg veel. Dit kan vakliteratuur zijn, maar ook een gewone roman of detective komt aan bod. Humor vind ik zeer belangrijk in het leven. Ik hou er dan ook van om naar stand-up comedy te gaan kijken. Verder hou ik van theater, film en muziek en af en toe eens gezellig samen met vrienden en/of familie iets leuks doen en een gezellige babbel hebben met elkaar.