Loopbaanbegeleiding is veel meer dan enkel en alleen maar praten over je werk. Het is een (her)ontdekkingstocht. Het gaat in eerste instantie over wie je echt bent, wat je belangrijk vindt, waar je graag mee bezig bent en vooral ook over jouw talenten! Als coach daag ik je ook uit om je denkpatronen kritisch onder de loep te nemen, moedig ik je aan om concrete stappen te zetten en enthousiasmeer ik je om er volledig voor te gaan. Kortom, jij en ik werken samen aan een realistische en diepgaande kijk op jezelf en je carrière.  

Waarom doe ik wat ik doe? Als ik een ander zie groeien dan geeft dat ook mij een energieboost! Het liefst van al zet ik jou als persoon in de schijnwerpers; laat ik je opnieuw stralen. Dit doe ik door sterk in te zetten op jouw talenten en door zulke vragen te stellen, dat je weer iets meer over jezelf te weten komt. Je leert jezelf nóg beter kennen.

 

 Zoals ik al vertelde wil ik constant blijven bijleren om mijn expertise verder uit te bouwen. Hier vind je dan ook een overzicht van enkele van mijn gevolgde opleidingen:   
- Bachelor verpleegkunde met een specialisatie in psychiatrie
- Basisopleiding ACT
- Loopbaanbegeleiding
- Stress en burn-out coach
- Neuroscience in coaching bij Stressmanagement VZW

- Begeleiden van Creatieve Generalisten

Wat zijn mijn 5 belangrijkste talenten als coach?

 • Groeimotor: Ik geniet als ik merk dat anderen groeien. Ik reik je graag inzichten aan, of motiveer je om kritisch na te denken over wie je bent en wat je wil. Als ik merk dat deze nieuwe inzichten jou helpen om nieuwe stappen (hoe klein ook) te zetten dan geeft dat mij een energieboost.

 • Meetrekker: Ik krijg regelmatig de feedback dat ik mensen als vanzelf meekrijg in mijn positieve flow. Ik geloof in jou en je capaciteiten en dat straal ik helemaal uit. Na een sessie vertrek je met hernieuwde energie naar huis.

 • Doordenker: Ik heb mijn mening zelden onmiddellijk klaar. Ik vind het belangrijk om wat je zegt goed te overdenken en vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Ik nodig je tijdens ons gesprek dan ook uit om hetzelfde te doen. Door je problemen eens vanop een afstand te bekijken krijg je zinvolle nieuwe inzichten over jezelf en je omgeving.

 • Jazegger: Ik ben er voor jou, echt! Niet enkel tijdens de sessies maar ook vooraf, nadien, tussendoor,... Je kan me altijd bereiken als je me nodig hebt. Een engagement samen aangaan, daar hecht ik veel waarde aan en besef dat dat niet vanzelfsprekend is.

 • Zinzoeker: Waarden en zingeving zijn in mijn leven erg belangrijk en een leidraad in het nemen van beslissingen. Ik ga dan ook op zoek naar de authenticiteit in andere mensen en ontdek graag, samen met hen, wat hen zin geeft in het leven. 

Wie kan er een beroep doen op mijn aanbod?
Herken jij jezelf in één of meerdere van volgende stellingen:  

 • Je voelt jezelf ‘leeg’ na een werkdag, en telt de dagen af naar het weekend.

 • Je voelt dat de tijd rijp is om over je carrière na te denken maar weet niet goed waar je moet beginnen.

 • Je wil continu alle ballen in de lucht houden: hobby’s, hard en goed werk leveren, steeds klaar staan voor je gezin, sporten en er piekfijn uitzien, … maar je voelt dat dit echt teveel wordt. 

 • Je twijfelt of je nog wel iets anders kan dan je huidige job.

 • Je hebt een conflict of probleem op of met je werk maar weet niet hoe je dit kan aanpakken. 

 • Je wil opnieuw het werk hervatten na een burn-out maar twijfelt of teruggaan naar je huidige werkgever wel de juiste keuze is. 

 

Weet dat je hier niet alleen voor staat! Loopbaanbegeleiding helpt je om met een heldere kijk deze zaken aan te pakken. 

Wanneer is voor mij een coaching geslaagd?

 • Na elk gesprek voel je je opnieuw een beetje dichter bij jezelf komen: je durft opnieuw meer de focus leggen op wat je echt belangrijk vindt i.p.v. op wat je denkt te moeten.

 • Door alle inzichten die je hebt opgedaan heb je een duidelijker kijk op je huidige job maar ook op de carrièremogelijkheden in de nabije of verre toekomst.

 • Je weet welke (kleine) aanpassingen er moeten gebeuren bij je huidige werkgever om daar te blijven maar hebt ook zicht op eventuele andere (nieuwe) carrièreopties.  

 • Je kan met open ogen naar de arbeidsmarkt kijken en je staat sterker in je schoenen. 

 

Klaar om zelf je verdere loopbaan en carrière in handen te nemen? Ik denk graag mee met jou na, zodat je weet welke actie je moet ondernemen. 

20211026_Eline Van houdt-12.jpg

Hi, ik ben Eline Van Houdt. Fijn dat je mij beter wil leren kennen! Ik ben loopbaan- en talentencoach. Daarnaast ben ik ook mama van 2 pittige dochters, een bewuste beweger die de natuur graag opzoekt en iemand die gepassioneerd in het leven probeert te staan. Ik hou van authentieke, goede gesprekken en zoek liefst mensen op die dit ook waarderen. Met vallen en opstaan heb ik geleerd om mijn persoonlijke grenzen voldoende te bewaken. Dit doe ik door onze weekends niet overvol te plannen, dagelijks te wandelen of fietsen en voldoende pauze te nemen tussen mijn coachingsgesprekken. 
 
Na 9 jaar gewerkt te hebben in de geestelijke gezondheidszorg voelde ik in 2018 dat ik eindelijk voldoende ‘bagage’ had om de volgende stap te zetten. Ik volgde een bijkomende opleiding als loopbaanbegeleider bij Diaspoor en sindsdien is ‘levenslang leren’ een onderdeel geworden van mijn carrière.

20211026_Eline Van houdt-39.jpg
20211026_Eline Van houdt-43.jpg