Evelyne 2.jpg
Evelyne 4.jpg

Ondertussen zijn die schattige kindjes eigenwijze pubers en heeft mijn partner resoluut mee gekozen voor een ander en leuker leven dat écht bij ons past. In mijn vrije tijd speel ik muziek in een blaasorkest (dat vinden de buren iets minder leuk). Ik lees veel en graag (’s avonds het licht op tijd uit doen is moeilijk, ik zou blijven lezen). Ik probeer graag nieuwe recepten uit (weliswaar zonder mij aan het recept te houden). In de vakantie trek ik het liefst de natuur in, vooral de bergen hebben een magische aantrekkingskracht op mij.

Wil jij ook gewoon goed in je vel zitten, en simpelweg gelukkig zijn? Weet dat dat kan!
 

Weet ook dat het oké is om hulp te vragen als je vast zit. Je hoofd zit vol, en je blijft maar in kringetjes denken. Het lukt niet om daar alleen uit te geraken, dat is normaal. Ik help jou om je onbewuste patronen zichtbaar te maken en inzicht te krijgen in hoe jij functioneert als radartje in een groter geheel. Dan kan je bewust kiezen voor wat jij belangrijk vindt en ook van het leven genieten!
 

Wat zijn mijn 5 belangrijkste talenten als coach?

 • Ontrafelaar: Ik ben goed in patronen detecteren. Zelfs als jouw verhaal op het eerste zicht heel verwarrend is, zie ik meteen hoe alles samenhangt. Daardoor kan ik snel in de diepte gaan, naar de kern van je probleem.

 • KennissponsIk ben een eeuwige student, ik doe niets liever dan steeds nieuwe dingen bijleren. Ik verslind boeken, vooral over psychologie en coaching. Daardoor beheers ik verschillende coachingmethodieken die ik allemaal kan inzetten om jou zo goed mogelijk te helpen.

 • Groeimotor: Ik heb er plezier in anderen te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ben heel graag coach. Het geeft me oprechte voldoening als ik zie dat mijn cliënten stappen vooruit zetten.

 • Aansteker: Ik stuur aan op concrete resultaten. Voor mij is coaching veel meer dan alleen maar vragen stellen en praten. Je moet zelf ook aan het werk. Ik zorg er voor dat je in actie komt.

 • Bezige bij: Ik ben graag elke dag zinvol bezig, ook in mijn rol als coach. Daarom beperkt ons contact zich niet tot de sessies. Een traject bij mij is een intensieve samenwerking. Ik ben tussendoor bereikbaar voor permanente ondersteuning.

 

Welke successen heb ik al geboekt door gebruik te maken van mijn eigen coachingstechnieken?

Ik ben gestopt met ‘pleasen’. Ik was altijd op zoek naar bevestiging. Ik haalde mijn eigenwaarde en het gevoel dat ik er mocht zijn bij anderen. Maar als we de goedkeuring van anderen nodig hebben om ons goed te voelen, dan zoeken we eigenlijk ons geluk buiten onszelf. Bovendien geven we de regie over ons eigen leven uit handen. We laten ons leven bepalen door anderen en we ontwikkelen onze ware ik helemaal niet.

Nu kies ik zélf wat ik doe en wat ik belangrijk vind. Ook al komt dat niet altijd overeen met wat familie, vrienden, collega’s, … vinden dat ik zou moeten doen. Ik kan beter nee zeggen en mijn grenzen bewaken. Ik heb geleerd mezelf de moeite waard te vinden. In plaats van altijd meteen het negatieve te zien, heb ik nu ook aandacht voor wat er wél al goed is. Het hoeft allemaal niet meer zo perfect te zijn, het is oké dat ik niet voor iedereen goed kan doen. Ik bewandel mijn eigen weg, en daar ben ik heel blij mee! 

 

Wie kan er een beroep doen op mijn aanbod?

Ik werk alleen met cliënten die er echt voor willen gaan en begrijpen dat je dingen zal moeten veranderen om ook andere resultaten te krijgen. “Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen.” Deze quote van Einstein is een van mijn favorieten.

Je moet bereid zijn om uit je comfortzone te komen.

Wanneer is voor mij een coaching geslaagd?

Een sessie is geslaagd als je helemaal verward buiten komt en het allemaal eens moet laten bezinken. Als je denkt ‘zo had ik het nog nooit bekeken…’
 

En het is helemaal af als je stiekem denkt ‘wat zegt die coach allemaal, dat mens is geschift… zou ik volgende week wel teruggaan?’ en de week er na er volledig overtuigd terug staat omdat je voelt dat er van binnen iets veranderd is en je weet dat je op het goede pad bent.

 

Na een volledig traject heb je vooral meer plezier in het leven. 

 • Je kan meer ontspannen en loslaten.

 • Je hebt meer zelfvertrouwen, je kan nee zeggen en je grenzen aangeven.

 • Je hebt meer rust in je hoofd en je weet wat je wil
  je hebt meer energie en kan dingen aanpakken.

 

Ik kijk er al naar uit! Tot gauw!

Evelyne 3.jpg

Enkele klanten van mij aan het woord

Freddy M.: “Evelyne is een professionele coach die je op een aangename manier in een snel tempo stappen vooruit laat zetten."

 

Natasja K.: “Ik heb veel aan de coaching gehad. Evelyne maakt me bewust van de zaken die belangrijk zijn voor mij."

 

Kevin M.: “Evelyne is een zeer enthousiaste coach met een directe stijl."

VOLG MIJ

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook

Hallo! Ik ben Evelyne Vanraes en ik geniet van het leven. Ik ben coach omdat ik andere mensen ook van het leven wil laten genieten. Ook jou want jij bent geweldig! Misschien voelt dat nu niet zo? Je twijfelt aan jezelf, je vergelijkt jezelf met anderen, je bent een piekerspecialist en al weet je rationeel wel dat dat niet helemaal klopt, toch vind je jezelf mislukt. 

Ik was ook zo. Ik had een mooi diploma, een degelijke job als ingenieur bij een grote bank, de beste partner die je kan wensen, twee schatten van kinderen, leuke vrienden en leuke hobbies. En ik voelde me de grootste mislukking ooit... Op een dag heb ik het roer volledig omgegooid, en ben ik, in plaats van te doen wat anderen van mij verwachten, gaan doen wat ik zelf wilde. Mensen gaan coachen!

Omdat coachen een vak is dat je niet zomaar even doet, volgde ik heel wat opleidingen en school ik me nog steeds elk jaar bij. De belangrijkste opleidingen zijn:

 • Breakthrough Coach

 • Self Management en Stresspreventie

 • Perfectionismecoach

 • Ontwikkelingsgericht Coachen

 • NLP Practioner & Master