Ik ben Iris Uylenbroeck en ik ben bewustzijnscoach. Ik help jou om je leven weer in eigen handen te nemen. Ik ben geboren in Brussel en via Nederland ben ik in de Kempen terechtgekomen. Ik ben gehuwd en mama van twee dochters en woon sinds 2003 in de mooie en bruisende Kempen. Ik hou van zalige lange gesprekken met geliefden, familie en vrienden. Ik hou ook van kerstkoekjes bakken, eindeloos lezen, reizen, virgin cocktails drinken, etentjes met vrienden en levenslang leren.

Na een loopbaan van bijna 20 jaar als marketeer die resulteerde in een burn-out besloot ik het roer om te gooien en coach te worden. Coachen is mijn passie! Ik heb vertrouwen in jouw capaciteiten om te upgraden naar een nog betere versie van jezelf. 

Ik ben flexibel als coach en pas me tijdens de sessie aan de context waarin je probleem zich bevindt. Er is geen goed of fout, geen zwart of wit, juist het leven is.

Iris_Coaching_3.jpg
Iris_Coaching.jpg

In 2017 heb ik kennisgemaakt met het Hudson Mind Process©, het verenigt psychologische, filosofische en neurowetenschappelijke ideeën die in veelvuldige contexten kunnen toegepast worden zoals therapeutisch, bedrijfsmatig en opvoedkundig. Begin 2018 heb ik mijn certificering behaald.

Dit is de lijst van langdurige opleidingen gevolgd bij Body Mind Workers – het Britse opleidingsinstituut van Matt Hudson:

 • Level I : Map of the Mind

 • Level II: It is about time

 • Level III: En trance

 • Level IV: Is that why you do this

 • The Bio Electromagnetic Field

Om het leven terug in eigen handen te nemen, heb je soms hulp nodig. Je hersenen zijn zo gewoon om van nieuwe taken een automatisme te maken dat de taken geroutineerd verlopen.
De taken worden gewoontes en zoals je weet heb je gewoontes die je liever afleert:

 • Gewoontes die je ver houden van nieuwe dingen uittesten,

 • Gewoontes die je tijd verbeuzelen

 • Gewoontes die een obstakel vormen in het bereiken van je doel zoals sneller huishouden doen, projecten op je werk afwerken,...

 • Gewoontes die je niet gelukkig maken, integendeel.

Omdat je hersenen heel snel zijn in het aanmaken van automatismen waarvan je je vaak niet bewust bent, is het een goed idee om je door een coach zoals mij te laten helpen.

Wat maakt je hoofd zo vol en waartoe dienen die gewoontes die je niet gelukkiger maken? Dit zijn stevige vragen om je te helpen bewuster te worden van gewoontes. Hierdoor ga je ze sneller herkennen en kan je er ook bij beslissen 'hier stop ik met Facebook updates te checken'. Het bewuster worden van gewoontes helpt je ook om zelf weer keuzes te gaan maken zoals 'nu ga ik mijn afspraak op mijn smartphone checken en vanavond in de zetel kijk ik wel naar die updates'.

Wanneer je bewust keuzes maakt, kan je je leven zelf beter bijsturen, waardoor je gelukkiger wordt. Wellicht is dat je hoogste doel in je leven ook? Ik stel dus vragen waardoor je alert blijft en het gevoel van de touwtjes in handen hebben weer herkent. Het is mijn passie om jou weer te zien met je handen aan het stuur van wat je leven heet. 

Wat zijn mijn 5 belangrijkste talenten als coach?

 • Groeimotor: Ik straal op het moment dat bij jou het lichtje aangaat en dat je mogelijkheden ziet die je voorheen niet zag. Bijvoorbeeld, wanneer je denkt vast te zitten in een job als werknemer. Na een sessie besef je dat er nog veel meer kansen zijn, of dat nu als werknemer is of de grote sprong voorwaarts wagen als zelfstandige.

 • Bruggenbouwer: Ik zoek overeenstemming bij mensen en breng ze bij elkaar. Dit betekent ook dat ik graag een netwerk uitbouw en een grote nieuwsgierigheid heb naar wat mensen doen en hoe ze dat creëren. 

 • Vertrouweling: Om te groeien heb je een veilige omgeving nodig en dat is wat ik je bied. Ik veroordeel niet. Leven is immers niet zwart/wit en soms is het leven zoals het is. Het gebeurt vaak dat ik met mensen in gesprek raak en dat ze al heel snel over gaan tot wat hun tot aan de lippen staat. Ik heb ook al gehoord dat ik rust uitstraal en wie weet kom jij ook tot rust tijdens een sessie met me.

 • Meetrekker: Zie je op dit moment de bomen door het bos niet meer? Ik trek je mee, uit het bos, naar je eigen ik zodat je kan kijken wat je wil en waar jij je goed bij voelt om beslissingen te nemen of stappen te zetten.

 • Buikdenker: Met een coach werken, betekent dat er iemand is die jou kan terugkoppelen hoe je communiceert, want het is best moeilijk om te weten hoe je non-verbaal communiceert en in welke context je wat doet. Het onderbewustzijn stuurt zijn boodschappen via non-verbale taal. Ik ben er om je te vertellen welke non-verbale taal je gebruikt bij welke woorden. Zo krijg je inzicht in wat je communiceert met woorden en welke non-verbale taal je gebruikt. Op die manier wordt een stukje van je onderbewustzijn toch bewust. Een voorbeeldje: Iemand spreekt je aan op een netwerkevent en vraagt hoe je het hier ervaart. Je zegt: 'ik heb het hier heel erg naar mijn zin.' Ondertussen schud je met je hoofd. Wat betekent het schudden van je hoofd terwijl je zegt dat je het naar je zin hebt? We gaan dan kijken naar wat je overtuigingen zijn en welke regels je van thuis uit hebt meegekregen. Het kan zijn dat je van thuis uit niet met vreemden mocht praten, dan kan het moeilijk zijn om te vertellen dat je het naar je zin hebt, omdat je niet met vreemden mocht praten.

Welke successen heb ik al geboekt door gebruik te maken van mijn eigen coachingstechnieken? 

 • Leven aanvaarden zoals het is. Wanneer er negatieve ervaringen komen, er geen betekenissen op plakken en die meteen los te laten om verder te gaan met het leven. Hierdoor heb ik de touwtjes van mijn leven beter in eigen handen.

 • Durven kijken en luisteren naar wat ik wil en mezelf aanvaarden. Ik mag er zijn.

Wie kan er een beroep doen op mijn aanbod?

 • Ken je dat: je neemt je smartphone en ziet dat er updates zijn op Facebook of Instagram of er zijn berichtjes in Whatsapp. Je kijkt ze na, liket, reageert. Vervolgens vraag je je af wat je nou alweer wou doen met je smartphone? En dan weet je het weer. Opzoeken hoe laat je bij de tandarts moest zijn. Ondertussen ben je een half uur of drie kwartier verder...

 • Of nog een voorbeeld, je sluit aan het eind van je werkdag je computer af en zucht eens diep. De to-do-lijst is langer geworden en je hebt het gevoel dat je niets kan afwerken.

 • Of wanneer je foto's van jezelf ziet op een feestje dat je je niet meer kan herinneren met wie je gepraat hebt of dat je er überhaupt geweest bent (en nee het lag niet aan de alcohol).

 • Het lijkt alsof het leven aan je voorbij glijdt...

Wanneer is voor mij een coaching geslaagd?
Het eerste resultaat heb je al behaald als je een afspraak boekt, want je wil werken aan je problemen, je geeft jezelf tijd om te veranderen en je geeft jezelf toestemming om te werken aan jezelf. 
Elke sessie is geslaagd wanneer je met een verwarde blik en met een glimlach naar buiten gaat. Verwarde blik, want de vastomlijnde gedachten en overtuigingen zijn plots niet meer zo zwart/wit, er zijn mogelijkheden en negatieve ervaringen krijgen een plaats en context. Een glimlach omdat de aanpak ruimte en rust schept in het hoofd. En dat voelt goed.

Heb je ook zin gekregen om opnieuw bewuster te worden?

Iris_Coaching_2.jpg
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook

VOLG MIJ

Enkele klanten van mij aan het woord: ​

Leen: Iris gaat straight to the point en is resultaatgericht. Werken met haar maakte zoveel duidelijk waar het voor mij vastliep. 

 

Jolanda: De wijze waarop Iris coacht, is gemakkelijk en zeer effectief. Ze dringt vakkundig door tot ‘de kern’ en geeft je daarbij een veilig en vertrouwd gevoel dat maakt dat je jezelf snel heel open opstelt en dat wat echt wringt met haar deelt. Iris heeft voorgoed mijn kijk op bepaalde zaken in positieve zin veranderd. Ik zou, indien nodig, zeker opnieuw een beroep op haar doen.

 

S.: Iris is een heel opgewekt en positief persoon. Niet veel ontsnapt aan haar observatievermogen. 
Een werkwijze die in het begin voor mij een beetje overheersend overkwam, bleek later een zegen te zijn. Het eerste wat ik leerde was me open te stellen en haar aanwijzingen te volgen. Ze toonde mij met simpel uit te voeren technieken hoe ik mezelf saboteerde met het wederkerende gebruik van 3 woordjes en de expressieve bewegingen die ik daarbij maakte. Gedurende de sessies, bracht ze me op moeilijke momenten ook aan het lachen door plots een heel speelse visualisatietechniek in te lassen en zo de ernst te verlichten. Ze slaagt erin je naar een alertere versie van jezelf te brengen. Na pakweg een uur was mijn sabotagepatroontje overschreven door bewustere bewoordingen en een evenwichtigere lichaamstaal. Na de eerst sessie liep ik ook anders, zelfbewuster, rustiger en doelgerichter. Het positieve effect werkt nog steeds en blijft me alert ondersteunen. Je hoeft niet eens je verhaal te doen want voor je het weet, ontbreken er mentale bakstenen in je rugzak. Ik twijfel er dan ook niet aan dat Iris nog veel meer magie in haar toverdoos herbergt.