Hallo, fijn via deze weg kennis te maken!


Ik ben Kristien Vansimpsen: fiere mama van Thibau, partner van Bjorn en gelukkige plusmama van Sam en Jill.  Als jonge twintiger startte ik met mijn diploma Verpleegkunde in de zachte sector. Maar al snel combineerde ik mijn job als verpleegster met de uitbouw van een eigen KMO. Daar leerde ik, met vallen en opstaan, de kneepjes van het ondernemerschap en proefde ik er van alle domeinen: van HR en marketing, tot boekhouding en sales.


In 2009 kreeg ik een zwaar ongeval, waardoor ik een aantal maanden werkonbekwaam was en waar ik nog steeds last van ondervindt. Maar toch was geen berg te hoog, geen uitdaging te veel en ging ik nadien weer even gedreven als ervoor aan de slag.
 

IMG_7111.jpg

Toen mijn zoontje in 2014 geboren werd, ontdekte ik dat er meer was dan werken alleen. Het zette me met de voetjes op de grond én deed me beseffen dat ik gaandeweg, in al die drukte, in valkuilen getrapt was. Ik gooide het roer om en besloot om die ondernemerservaring en mijn hart voor mensen te combineren in Balance thy Business.

 

Waarom? Omdat ik anderen wil behoeden voor die valkuilen. Met mijn rugzakje vol levenservaring is geen enkel pad te hobbelig en help ik anderen balanceren tussen de obstakels op de weg. Met als doelstelling: meer balans, meer resultaat, meer (professioneel) geluk. Balans thy Business, van het lezen van je bedrijfsbalans tot het terug in balans brengen van je work-life.

 

Mindful leven en werken is één van mijn basisprincipes geworden, vooral vanuit eigen ervaring. Ademhalingstechnieken die ervoor zorgen dat ik mij op stress en pijnmomenten in de hand kan houden. Een mantra om mijn dag top te starten of helemaal klaar te zijn aan de start van een belangrijke meeting. Mijn dagelijkse wandeling … ik kan er niet meer zonder!

Wat zijn mijn 5 belangrijkste talenten als coach?

 • Groeimotor: Ik krijg energie als ik potentieel zie in anderen. Ik haal voldoening uit elke vooruitgang en klein stapje dat ik die andere zie zetten. In een gesprek probeer ik een ander perspectief aan te reiken of de andere uit te dagen met nieuwe ervaringen. ik houd ervan om anderen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

 • Positivo: Als het dak naar beneden komt, zien we tenminste de blauwe lucht! Hoe uitzichtloos de situatie ook is, ik zie steeds positieve kanten en mogelijkheden. Met mijn aanstekelijk enthousiasme geef ik mensen energie om door te gaan. Ik probeer spanningen weg te werken met humor.

 • Sfeervoeler: Ik ben als een spin in een web en sta in directe lijn met de mensen rondom me. Op die lijntjes voel ik de minste trilling aan die wijst op spanning en emoties bij anderen. Ik voel dat ik deel uitmaak van een groter geheel, dat we allemaal een kern hebben die we delen en die ons verbindt.

 • Bewuste beweger: Als ik een week alleen maar met mentale taken bezig ben, dan word ik zowat gek tegen het weekend. Ik ervaar een eenheid tussen mijn geest en lichaam en vind het geweldig om met beide bezig te zijn. Dat kan zijn door te wandelen, dansen, meditatie, ….

 • Meetrekker: Zie je op dit moment de bomen door het bos niet meer? Ik trek je mee, uit het bos, naar je eigen ik zodat je kan kijken wat je wil en waar jij je goed bij voelt om beslissingen te nemen of stappen te zetten.

Welke successen heb ik al geboekt door gebruik te maken van mijn eigen coachingstechnieken? 

 • In stresssituaties en/of pijn kan ik mij, door mij te focussen op mijn ademhaling, snel terug rustig houden.

 • KIES! Ik heb mijn keuze gemaakt waardoor ik nu in mijn kracht sta en doe waar mijn passie ligt.

Wie kan er een beroep doen op mijn aanbod?

 • OndernemerscoachingOndernemers - van starters tot kmo’s - met een passie voor hun job, maar die er niet in slagen hun dromen om te zetten in de realiteit.

 • Mindful wandelcoachingMensen met een passie voor het leven, maar die door omstandigheden hun balans (even) kwijt zijn. 

Wanneer is voor mij een coaching geslaagd?

Als jij (terug) in je kracht staat!

Klaar om te starten? LET's MEET! 

VOLG MIJ

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook
IMG_2515.jpg
IMG_2505.jpg