Ik ben Peggy Weckhuysen en ik ben paardencoach. Ik ben gepassioneerd door paarden én hun kracht om mensen ‘te raken’. 

Samen met mijn co-coaches Winter, Picasso en Princesa vormen wij het team van Paard & Kracht te Ramsel (Herselt).

Paarden zijn de rode draad in mijn leven. Al van heel vroeg was ik gefascineerd door paarden. Als kleuter was mijn favoriete  speelgoed een prachtig schommelpaard. Ik speelde niet met barbiepoppen maar met barbiepaarden. Toen ik 6 was, kwam mijn eerste echte paard in mijn leven. Een shetlander met attitude! Eindelijk, kon ik mijn avonturen echt beleven! Maar het leven neemt soms onverwachte wendingen. Een fysiek letsel maakte dat ik mijn lichaam en mezelf moest herontdekken. Ik was plots niet meer zo zeker over mezelf en mijn lichaam. En toen kwam Picasso in mijn leven… Hij hield mij een spiegel voor en zo kon ik starten aan mijn eigen proces tot zelfherstel. Ik heb mijn eigen krachten herontdekt dankzij mijn paard!

Hun ‘lessen’ kon ik toepassen in mijn carrière als job- en loopbaancoach. Ik werkte samen met werkgevers, werknemers en werkzoekenden aan ieders loopbaanvraag of loopbaandilemma. Centraal hierin is niet zozeer de vraag of het dilemma, dan wel het ‘unieke zijn’ van ieder van ons. Net in dit ‘uniek zijn’, zijn we vaak onze richting of onszelf kwijt geraakt. Paarden brengen ons terug in contact met onszelf en geven een ‘waarden-volle’ bijdrage in de richting van ons leven. Als coach in mijn ‘unieke zijn’ mogen bijdragen aan dit groeiproces, geeft mij paarden-en-kracht!

 

Om jou, samen met de paarden, te kunnen ondersteunen in je zoektocht naar je unieke zelf, heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Hieronder een samenvatting: 

 • Rationele Emotieve Therapie

 • Equine Assisted Coach

 • Jobcoach-loopbaancoach

 • Krachtgericht coachen

 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

 • ACT en burnout

 • Stress- en burn-out coach

Wat zijn mijn 5 belangrijkste talenten als coach?

 • Bewuste beweger: Elke dag vragen mijn paarden mij om bewust om te gaan met het evenwicht tussen mentale & fysieke belasting; paarden voelen feilloos aan als geest en lichaam in (on)evenwicht zijn; mijn ‘stokpaardje’: een gezonde geest in een gezond lichaam.

 • Groeimotor: Ik krijg energie wanneer ik zie dat anderen in hun kracht(en) komen; terug zin krijgen in hun eigen groei en ontwikkeling en zo hun eigen leven terug meer richting geven.

 • Doordenker: Ik houd ervan om te luisteren naar verschillende standpunten en meningen; ik wil graag anderen begrijpen doch niet enkel vanuit een puur analytisch denken maar vanuit een hart- en hoofddenken.

 • Kansengever: Paarden zijn oprecht en bieden steeds nieuwe onbevooroordeelde leerkansen aan; dit zonder-oordeel-open-staan-voor is een bijzondere paardenkracht die ik koester.

 • Vertrouweling: Net zoals de paarden ben ik goed in het bewaren van vertrouwelijke informatie. Ik vind het belangrijk om inlevend te luisteren. 

 

Welke successen heb ik al geboekt door gebruik te maken van mijn eigen coachingstechnieken?

Paarden zijn experts in het lezen van lichaamstaal, intenties en energieën. Ze zijn gevoelig voor het gedrag én de innerlijke belevingswereld van ‘de ander’. Ze staan steeds in het hier en nu waardoor ze meteen oprecht en oordeelloos reageren op gedrags- en/of intentieveranderingen.
Wat ik ontdekte dankzij mijn paarden, met speciale dank aan Picasso

 • De impact van mijn onzekerheid op mijn gevoelens en gedachten. Doordat ik me hiervan bewust werd kon ik kiezen om het anders aan te pakken.

 • Vol te houden, ook als het niet meteen lukt. Én ook andere dingen uit te proberen.

 • Tevreden zijn met kleine stappen van vooruitgang! De reis is eigenlijk interessanter dan het doel op zich.

 • De kracht van ware intenties. Met welke intentie ga ik naar mijn paard, wat verwacht ik echt van hun? Als mijn intentie niet puur is, hebben ze het meteen door!

 • En ben ik de verbinding met mezelf kwijt, zijn zij de eersten om mij terug te halen in het hier en nu.

Wie kan er een beroep doen op mijn aanbod?

Durf jij jouw richting uit te gaan? Wil jij met meer zelf-bewustzijn in het leven staan?

Ben je op zoek naar rust in jezelf? Wil je beter leren omgaan met stress? Je wil een verandering in je leven, maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Wil je hier niet alleen over praten, maar het ook ervaren?
 

Het paard geeft jouw vanuit zijn unieke kracht als intuïtief, energetisch en gevoelig wezen informatie over ‘jouw zijn’. Deze feedback is steeds oprecht, eerlijk, in het hier en nu én zonder verborgen agenda! Je krijgt het, zomaar… alsook de kans om samen met het paard er ‘iets’ mee te doen! Thema’s die paarden ‘raken’:

 • Verbinding met jezelf 🡺 “Wie ben jij?”

 • Verbinding met anderen 🡺 “Wie ben jij in relatie tot …?”

 • Belemmerende gedachten 🡺 “Welke denkpatronen beheersen ‘jouw zijn’?”

 • Gevoelens (h)erkennen & lichaamsbewustzijn 🡺 “Toon jij je zoals je echt bent… of?”

 • Jouw levensvisie en -waarden 🡺 “Weet jij jouw richting?”

Wanneer is voor mij een coaching geslaagd?

Sta je open voor de feedback van een paard? Dan triggeren ze in jou een bewegingsproces en is een coaching geslaagd!


You may able to fool other humans and even yourself at times…
But you can count on the average horse to let you know exactly where you stand. 

- Linda Kohanov

Enkele klanten van mij aan het woord

A.F.: "Toen ik de eerste keer een sessie zou gaan doen bij Peggy en de paarden wist ik niet goed wat te verwachten en ik had ook geen enkele ervaring met paarden. Na de sessie was ik heel erg onder de indruk over de kracht van deze manier van werken…
Peggy en haar paarden zijn hét perfecte team voor diepgaande en leerrijke sessies. Peggy is heel enthousiast, je voelt gewoon dat het haar passie is!"

 

Lotte: "Ik heb gedurende mijn periode thuis heel wat sessies gevolgd, maar ik blijf erbij dat ik het meest gehad heb aan de sessies bij jou en de paarden. Ik ben je in ieder geval enorm dankbaar voor de goede begeleiding, het feit dat ik zo goed voorbereid was en de inzichten die ik heb gekregen in wat ik wel en niet wil enz… heb het gevoel dat ik daarmee wel wat handvatten heb gekregen om een stuk mijn kracht terug te vinden… stap per stap…"

 

Nathalie: "Voor mij was het een eerste kennismaking met paardencoaching. Ik voelde me meteen op mijn gemak door de rust die Peggy en haar paard Picasso uitstraalden. Het voelde niet aan alsof er “gewerkt” werd aan mij maar de vragen en feedback zetten me nadien wel aan het denken. Op een ontspannen manier kreeg ik zicht op hoe ik handel en denk. Het respect dat Peggy voor de persoon en haar paarden heeft zijn hartverwarmend."

VOLG MIJ

 • Facebook
Mix&Match_Logo_Coaching.png

BEDRIJFSGEGEVENS

Mix & Match Consulting BV

Nieuwstraat 41 

2200 Herentals

Provincie Antwerpen

 

BTW: BE0732.890.428

IBAN: BE14 7360 6091 7983

BIC: KREDBEBB